» Foto's 2009 Chengdu
Foto
In 2009 heb ik twee maanden getraind bij He shifu in Chengdu in Qing Yang Gong, een tempel midden in Chengdu. He shifu is een bijzondere persoonlijkheid, vrolijk, zacht en tegelijkertijd heel krachtig. Er trainen Chinezen en buitenlanders bij hem, vaak mensen die in Chengdu wonen. Ik heb erg genoten van mijn verblijf, hoewel het vaak eigenlijk te warm en te klam was om te bewegen. Samen met nog een paar studenten en de shifu hebben we Qing Sheng Shan bezocht, de helige berg. Dat was een prachtige ervaring, maar de stilte rond onze tempel in Chengdu als we 's avonds de vorm deden was ook fantastisch, een oase in een drukke stad. Als je ook eens zo iets wilt meemaken, kun je kijken bij www.daowest-cultivation.com

Klik op het menu links.

 
[ terug... ]Omhoog


Contact

  • Op dit moment geef ik geen les. Mocht je me toch dringend willen bereiken: jolmul@kpnmail.nl

Jolanda Mul

  • Dat de tai chi - qi gong werkt heeft Jolanda zelf ervaren. Nadat zij is behandeld voor borstkanker, kreeg ze te kampen met extreme vermoeidheid, die maar niet over leek te gaan. Dat hield in dat ze met haar werk moest stoppen en haar drukke sociale leven (roeien, fitnessen, gezelligheid met vrienden, zingen, fietsen) tot een minimum moest beperken. Ze raakte in een sociaal isolement: "ik heb vandaag alleen met de katten gesproken", was na een uur al doodmoe en wilde dan het liefst alleen maar liggen. Door regelmatig de oefeningen te doen, voelde Jolanda zich ontspannen en ze kreeg meer energie. Iedere keer een klein stapje vooruit. En nu geniet ze met volle teugen als ze dat, wat ze heeft geleerd, kan doorgeven aan anderen.

Leraren

  • Jolanda heeft les gehad van: Tai Chi Tao : Jan Kraak, Lous Scheen. Tai chi chuan: Taung Djie Han, Adrie Schulte, He Shaojun, QingYangGong, Chengdu. Healing Tao: Reinoud Eleveld (nu in het 7 jaar programma van hem), IJsbrand Pool, Inge Maassen , Birgit Haberkamp, Denise Goedbloed en Ka Wah Choy. Qi Gong, Nei Dan Gong, Dream practice: Zhang Jian Ming in Kunming. 2008: Hu Xuezhi in Wudang. 2009 en 2010: He Shaojun in Chengdu en 2011 Ka Wah Choy, Amsterdam; Michael Winn, jaarlijks: Juan Li; en vanaf 2015 weer Reinoud Eleveld, Taotraining.nl.

Copyright 2002-2018