» Waarom doe ik 't?

Wat is dit?

Foto

Met wat we in de les doen, proberen we onszelf weer te openen voor de natuur om ons heen. Het klinkt soms allemaal wat vreemd in de oren, maar op de een of andere manier weet/voelt je lichaam de connecties. Als we ons gaan ontspannen en openen ontdekken we dat we als het ware kunnen inpluggen in allerlei energievelden, die gewoon om ons heen klaar staan.

We hebben ons afgescheiden van wat om ons heen is en hebben ons verschanst in huizen, auto's, vliegtuigen, noem maar op. We denken dat we ons lijf zijn, maar besteden er vervolgens eigenlijk helemaal geen aandacht aan, alsof het een auto is, die het 's morgens gewoon weer moet doen. In de qi gongs gaan we weer naar binnen en ontdekken dat er leven zit in je lichaam. We ontdekken dat daar echte vrienden zitten, zoals je hart, nieren, lever, milt, longen, darmen, maag, enz., die dag en nacht voor je aan het werk zijn. Ze gedijen op jouw aandacht en liefde, eindelijk iemand die ziet wat ze doen. We willen zelf vaak waardering voor wat we doen. Je lichaam is (schrik niet) een levend wezen, dat ook waardering wil. Wat we doen is eigenlijk van afgescheidenheid naar verbinding gaan, proberen van veelheid eenheid te maken, buiten en binnen weer te verbinden, jezelf weer met je lichaam te verbinden. En als je een eenheid van je lichaam kan maken, merk je dat je ook meer eenheid om je heen gaat ervaren. Zo binnen, zo buiten.

Met eenvoudige oefeningen maken we het lichaam weer open. Waar afvalstoffen opgehoopt zijn, kan geen levendige energie zitten, ontgiften dan maar...... We maken onszelf weer stromend en daardoor komt er ook een innerlijke blijdschap en vrede naar de oppervlakte. We worden ontspannen, gaan lekkerder slapen, bewegen, adem halen en allerlei lichamelijke ongemakken verdwijnen. Leuk, hè?!

 

 
[ terug... ]Omhoog


Contact

  • Op dit moment geef ik geen les. Mocht je me toch dringend willen bereiken: jolmul@kpnmail.nl

Jolanda Mul

  • Dat de tai chi - qi gong werkt heeft Jolanda zelf ervaren. Nadat zij is behandeld voor borstkanker, kreeg ze te kampen met extreme vermoeidheid, die maar niet over leek te gaan. Dat hield in dat ze met haar werk moest stoppen en haar drukke sociale leven (roeien, fitnessen, gezelligheid met vrienden, zingen, fietsen) tot een minimum moest beperken. Ze raakte in een sociaal isolement: "ik heb vandaag alleen met de katten gesproken", was na een uur al doodmoe en wilde dan het liefst alleen maar liggen. Door regelmatig de oefeningen te doen, voelde Jolanda zich ontspannen en ze kreeg meer energie. Iedere keer een klein stapje vooruit. En nu geniet ze met volle teugen als ze dat, wat ze heeft geleerd, kan doorgeven aan anderen.

Leraren

  • Jolanda heeft les gehad van: Tai Chi Tao : Jan Kraak, Lous Scheen. Tai chi chuan: Taung Djie Han, Adrie Schulte, He Shaojun, QingYangGong, Chengdu. Healing Tao: Reinoud Eleveld (nu in het 7 jaar programma van hem), IJsbrand Pool, Inge Maassen , Birgit Haberkamp, Denise Goedbloed en Ka Wah Choy. Qi Gong, Nei Dan Gong, Dream practice: Zhang Jian Ming in Kunming. 2008: Hu Xuezhi in Wudang. 2009 en 2010: He Shaojun in Chengdu en 2011 Ka Wah Choy, Amsterdam; Michael Winn, jaarlijks: Juan Li; en vanaf 2015 weer Reinoud Eleveld, Taotraining.nl.

Copyright 2002-2019