» De zes helende klanken


Door allerlei invloeden, zoals stress, vervuiling, slechte voeding, straling, enz. raakt de energie in ons lichaam geblokkeerd en de organen worden oververhit. Als we ook onze afvalstoffen niet goed kwijt kunnen, verslechtert onze gezondheid, we zitten minder lekker in ons vel en worden we uiteindelijk ziek.

Door de zes helende klanken te doen, zorgen we dat een koelen en ontkrampen van de vliezen om de organen door het spijsverteringskanaal en de mond, maar ook via de huid en de energiebanen (meridianen) wordt gestimuleerd. De organen kunnen zichzelf dan weer reinigen en beter nieuwe energie opnemen.

We kunnen met behulp van de klanken onze emoties, zoals verdriet, angst of boosheid, verzachten, zodat we minder energie daaraan kwijtraken en die kunnen inzetten om onze gezondheid te bevorderen.
Na het doen van de klanken/geluiden voel je je opener, schoner, blijer.[ terug... ]Omhoog


Contact

  • Op dit moment geef ik geen les. Mocht je me toch dringend willen bereiken: jolmul@kpnmail.nl

Jolanda Mul

  • Dat de tai chi - qi gong werkt heeft Jolanda zelf ervaren. Nadat zij is behandeld voor borstkanker, kreeg ze te kampen met extreme vermoeidheid, die maar niet over leek te gaan. Dat hield in dat ze met haar werk moest stoppen en haar drukke sociale leven (roeien, fitnessen, gezelligheid met vrienden, zingen, fietsen) tot een minimum moest beperken. Ze raakte in een sociaal isolement: "ik heb vandaag alleen met de katten gesproken", was na een uur al doodmoe en wilde dan het liefst alleen maar liggen. Door regelmatig de oefeningen te doen, voelde Jolanda zich ontspannen en ze kreeg meer energie. Iedere keer een klein stapje vooruit. En nu geniet ze met volle teugen als ze dat, wat ze heeft geleerd, kan doorgeven aan anderen.

Leraren

  • Jolanda heeft les gehad van: Tai Chi Tao : Jan Kraak, Lous Scheen. Tai chi chuan: Taung Djie Han, Adrie Schulte, He Shaojun, QingYangGong, Chengdu. Healing Tao: Reinoud Eleveld (nu in het 7 jaar programma van hem), IJsbrand Pool, Inge Maassen , Birgit Haberkamp, Denise Goedbloed en Ka Wah Choy. Qi Gong, Nei Dan Gong, Dream practice: Zhang Jian Ming in Kunming. 2008: Hu Xuezhi in Wudang. 2009 en 2010: He Shaojun in Chengdu en 2011 Ka Wah Choy, Amsterdam; Michael Winn, jaarlijks: Juan Li; en vanaf 2015 weer Reinoud Eleveld, Taotraining.nl.

Copyright 2002-2018