» De innerlijke glimlach


De glimlach kan je verwarmen en genezen. Dat voel je al als er iemand naar je glimlacht als je je niet zo lekker voelt. Of denk maar aan momenten waarop je verliefd was. Dat ga je ook voelen als je regelmatig naar je eigen organen glimlacht. Liefde geneest, maakt je jonger, sprankelender, gelukkiger en dat kun je zelf bewerkstelligen door eenvoudigweg naar jezelf te glimlachen. Je ontspant en de stress glijdt van je af. Met de glimlach maak je je hart zacht en open. Met deze liefdevolle kracht kom je veel verder dan met pure wilskracht, die je over het algemeen uitput.


Er zijn maar weinig mensen die naar hun lichaam/organen luisteren. We zijn vaak als werkgevers die niet naar hun werknemers luisteren en dan verbaasd zijn dat er van alles misgaat na enige tijd. Als je weer leert luisteren, komt er steeds meer respect en liefde voor je lichaam en ga je het na enige tijd anders behandelen, omdat de organen je innerlijke vrienden zijn geworden.Ook de westerse medische wetenschap heeft ontdekt dat je heel veel minder spieren gebruikt als je glimlacht, bedenk eens wat een energie dat oplevert. En die energie kun je mooi gebruiken om jezelf gezond te maken en te houden.


[ terug... ]Omhoog


Contact

  • Op dit moment geef ik geen les. Mocht je me toch dringend willen bereiken: jolmul@kpnmail.nl

Jolanda Mul

  • Dat de tai chi - qi gong werkt heeft Jolanda zelf ervaren. Nadat zij is behandeld voor borstkanker, kreeg ze te kampen met extreme vermoeidheid, die maar niet over leek te gaan. Dat hield in dat ze met haar werk moest stoppen en haar drukke sociale leven (roeien, fitnessen, gezelligheid met vrienden, zingen, fietsen) tot een minimum moest beperken. Ze raakte in een sociaal isolement: "ik heb vandaag alleen met de katten gesproken", was na een uur al doodmoe en wilde dan het liefst alleen maar liggen. Door regelmatig de oefeningen te doen, voelde Jolanda zich ontspannen en ze kreeg meer energie. Iedere keer een klein stapje vooruit. En nu geniet ze met volle teugen als ze dat, wat ze heeft geleerd, kan doorgeven aan anderen.

Leraren

  • Jolanda heeft les gehad van: Tai Chi Tao : Jan Kraak, Lous Scheen. Tai chi chuan: Taung Djie Han, Adrie Schulte, He Shaojun, QingYangGong, Chengdu. Healing Tao: Reinoud Eleveld (nu in het 7 jaar programma van hem), IJsbrand Pool, Inge Maassen , Birgit Haberkamp, Denise Goedbloed en Ka Wah Choy. Qi Gong, Nei Dan Gong, Dream practice: Zhang Jian Ming in Kunming. 2008: Hu Xuezhi in Wudang. 2009 en 2010: He Shaojun in Chengdu en 2011 Ka Wah Choy, Amsterdam; Michael Winn, jaarlijks: Juan Li; en vanaf 2015 weer Reinoud Eleveld, Taotraining.nl.

Copyright 2002-2018